Μαγειρική
Εύκολη συνταγή για Mai Tai coctail

Ένα τροπικό κοκτέιλ που συμβολίζει περισσότερο από κάθε άλλο την ΤΙΚΙ (Πολυνησιακή) κουλτούρα, διάσημο σαν καλοκαιρινό κοκτέιλ στα μπαρ, εδώ απλοποιημένο ώστε να μπορούμε να το φτιάχνουμε όλοι και να το απολαμβάνουμε στο σπίτι μας. Προσοχή όμως, γιατί τι ποτό δαγκώνει, παρά την δροσιστική του και φρουτώδη γεύση.
Τι χρειαζόμαστε:
- 3 μέρη ποιοτικό σκούρο ρούμι (π.χ Havana club 7 anos)
- 1/2 μέρος cointreau/triple sec
- 1 μέρος χυμό lime
- 1/2 μέρος σιρόπι αμύγδαλο (Σουμάδα)
- σιρόπι ζάχαρης ή άχνη ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε το ποτό μας)
- σιρόπι grenadine (ελάχιστο για το χρώμα)
- χυμό ανανά
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και στραγγίζουμε σε χαμηλό ποτήρι με παγάκια/ τριμμένο πάγο.
2. Γαρνίρουμε με δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου