Μαγειρική
Υπέροχες τάρτες με φραμπουάζ για το καλοκαιρινό σας τραπέζι

Ταρτάκια με φραμπουάζ
(προετοιμασία 20’-μαγείρεμα 30’- αναμονή 3 ώρες)
Τι θα χρειαστούμε:
(προετοιμασία 20’-μαγείρεμα 30’- αναμονή 3 ώρες)
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη: 200γραμμ. αλεύρι
140 γραμμ. βούτυρο, ½ κ.γλ. αλάτι
2 κρόκοι αυγού, 5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση: 250 γραμμ. φραμπουάζ (σμέουρα), 125 γραμμ. φραγκοστάφυλα
250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
20 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα, 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1.Βάζετε όλα τα στερεά υλικά και το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Προσθέτετε τα υγρά συστατικά της συνταγής και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από το σύρμα. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέτετε λίγο αλεύρι, ενώ αν είναι αρκετά ξηρή μία μικρή ποσότητα νερό.
3. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη και σχηματίζετε είτε 12 ταρτάκια, είτε μια μεγάλη τάρτα.
5. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ατομικά φορμάκια ή ένα σκεύος για τάρτα και κάνετε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι. Σκεπάζετε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε λίγα φασόλια, ψήνετε στους 180 °C για 15'. Έπειτα, αφαιρείτε το χαρτί και ψήνετε για 5' ακόμη.
6. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα φραγκοστάφυλα, τη ζάχαρη, 1 φλιτζ. νερό και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 6’-8’ μέχρι να γίνουν σιρόπι.
7. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
8. Γεμίζετε τα ταρτάκια με την κρέμα και σε καθένα από αυτά τοποθετείτε μερικά φραμπουάζ. Πασπαλίζετε με φιστίκια, περιχύνετε με το σιρόπι φραγκοστάφυλο και σερβίρετε.
Tip
-Αν θέλετε, αντικαταστήστε τα φραμπουάζ με φράουλες και τα φιστίκια με τριμμένα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου