Μαγειρική
τέλειο σπιτικό ζελέ καρπούζι με κομματάκια καρπουζιού, ένα άκρως δροσιστικό και παιχνιδιάρικο καλοκαιρινό γλυκό

Τι χρειαζόμαστε:
- 600 gr καρπούζι (χωρίς τη φλούδα)
- 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
- 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
- 200 ml χυμός φραγκοστάφυλο
Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε μια κούπα με νερό και αφήνουμε εκεί για ένα περίπου λεπτό. Βάζουμε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ώστε να λιώσει η ζελατίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά.
2. Ρίχνουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια (χωρίς τα κουκούτσια) σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό φραγκοστάφυλου και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
3. Παίρνουμε μία φόρμα για ζελέ, την αλείφουμε με λίγο λαδάκι (όχι ελαιόλαδο) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το καρπούζι. Τέλος, ρίχνουμε διάσπαρτα κομματάκια καρπουζιού και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου